Terug naar overzicht

29 september 2023

Na een jarenlange restauratie kunt u tijdens zogenaamde instap-rondleidingen individueel een bezoek brengen aan het landhuis, park en moestuin van de historische buitenplaats Huis Landfort te Megchelen. De bouwkundige en landschappelijke restauratie is grotendeels voltooid en de vertrekken van deze oude buitenplaats zijn in historiserende stijl teruggebracht. Tijdens een informatieve rondleiding ziet u de bel-etage met de fraaie stijlkamers alsmede de op de eerste etage gelegen bibliotheek en enige bijzondere vertrekken waaronder de Twickel-badkamer.

Laat u verrassen door de sfeervolle herinrichting van het oude landhuis met de fraaie marmeren entreehal, de prachtig ingerichte zalen, de rijke collectie kunstvoorwerpen, de wintertuin met bijzondere papegaaien-verzameling en natuurlijk de Slingeneyer-kamer. Geniet van een rondwandeling over de romantische slingerpaden op het Kleine Erf en breng een bezoek aan de moestuin met haar 90-meter lange leifruitmuur en 18de-eeuwse visvijver. Door de professionele én vrijwillige inzet van velen is de oude zeggingskracht van de historische buitenplaats Huis Landfort hersteld en dat is uw bezoek meer dan waard.

Elke vrijdag van april t/m september* te Megchelen
* I.v.m. Open Monumentendag zaterdag 9 september is er op vrijdag 8 september geen openstelling.

Wij zijn Oersterk Ulft.

De ondernemersvereniging van Ulft. Met onze energie en enthousiasme verbinden
wij al jaren ondernemers en inwoners. Ulft is gevuld met winkeliers, horeca ondernemers, ontspanning, cultuur en recreatie. Ontdek de mogelijkheden in én van Ulft.

 

Contactgegevens
  • Facebook
  • Instagram